STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Baka bröd som ett proffs med Johan Sörberg

Bild för profil Johan Sörberg
Johan Sörberg Bagarmästare

En grundläggande kurs i att baka riktigt gott matbröd av bagarmästare Johan Sörberg.

I denna kurs visar bagarmästare Johan Sörberg steg för steg hur det perfekta brödet växer fram. Han berättar om allt från i vilken ordning ingredienserna ska blandas, till hur degen ska knådas, snittas och gräddas för att resultatet ska bli ett riktigt bra bröd. Du får kunskaper som du lätt kan applicera på andra recept – för att allt du bakar ska bli riktigt bra!

Johan Sörberg har deltagit i konditor-VM och varit coach för det svenska bagarlandslaget. Han har under många år drivit Riddarbageriet, utbildat bagare i hela Sverige och för många är han känd som domare i tv-programmet Hela Sverige bakar. Kursen är filmad i Johans egen bagarstuga på en gård utanför Eskilstuna.

Kavla upp ärmarna, nu bakar vi!

 

Du lär dig bland annat

  • Att vika och knåda för att få brödet luftigt
  • Hur du kompletterar och bakar surdeg
  • Att ge brödet en perfekt skorpa

För vem?

För dig som är nybörjare eller har bakat länge men inte riktigt får till brödet som du vill ha det.

Ungefärlig kurstid

2 timmar varav 47 minuter film.

Du behöver

Mjöl, salt, vatten och olja. Johan använder bakmaskin för att knåda degen men du kan även knåda för hand.
249 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Vad behövs för att baka?

Lär dig grunderna i brödbakning och vilka ingredienser som behövs.
  1. Ingredienserna i ett bröd
  2. Malningen har betydelse
  3. Vad lärde du dig om brödets ingredienser?
AVSNITT 2

Baka med surdeg

Att baka med surdeg är enklare än vad man kan tro – i det här avsnittet går vi igenom hur du gör!
  1. Ekologiskt mjöl är bäst
  2. Rätt mängd surdeg
  3. Vad har du lärt dig om surdeg?
AVSNITT 3

Knåda och vika degen

Nu har det blivit dags att börja bearbeta vår deg!
  1. Bearbeta degen rätt
  2. Låt degen vila
  3. Vik degen så blir blåsorna mindre
  4. Vad har du lärt dig om bearbetning?
AVSNITT 4

Före gräddning

I det här avsnittet får du lära dig vad du behöver tänka på innan du gräddar ditt bröd.
  1. Hur vill du ha ditt bröd?
  2. Vad har du lärt dig om snittning?
AVSNITT 5

Gräddning

Skjuts in i ungen! Snart är ditt bröd klart, här får du tips på hur du gräddar brödet på bästa sätt.
  1. Skjuts in i ugnen
  2. Hård eller mjuk skorpa
  3. Vad har du lärt dig om gräddning?