STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Baka surdegsbröd med Sébastien Boudet + bok på köpet

Bild på Sébastien Boudet
Sébastien Boudet Bagare och konditor

Baka bröd i världsklass! Lär dig baka intuitivt med äkta naturliga råvaror och lyckas med vackra, goda och näringsrika bröd.

Baka egna fantastiska bröd! Här guidar Sébastien Boudet dig genom mjölets väg från korn till gräddat bröd och du får en stabil grund för att utveckla ditt eget bakande. De enda ingredienser som behövs är mjöl, vatten och salt!

Köp kursen och få boken på köpet! Ett riktigt bra erbjudande för dig som vill baka världens godaste bröd!

I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök.

När du har gått den här kursen kommer du garanterat aldrig att öppna en mjölpåse på samma sätt igen. Och du kommer dessutom att baka goda, hälsosamma och vackra surdegsbröd.

Boken skickas till angiven leveransadress inom två till fem veckor. Du kan så klart börja kursen innan du fått boken.

Du lär dig bland annat

  • Om mjöl – grunden till ett bra bröd
  • En rad olika jäsningsmetoder
  • Flera tekniker för att grädda bröd

För vem?

Hemmabagare och yrkesverksamma som vill utveckla sin intuitiva bakning.

Ungefärlig kurstid

3 timmar varav 1 timme och 10 minuter film.

Du behöver

Vatten, mjöl och salt.
Ordinarie pris 528 KR
Du sparar 129 KR
528,00 kr
399 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Lär känna ditt mjöl

Lär dig om mjölens olika egenskaper som gör att du kan anpassa din deg efter det bröd du vill baka.
  1. Inledning
  2. Vetekornet
  3. En historisk tillbakablick
  4. Industrialisering av spannmål
  5. Mjölskola
  6. Från norr till söder
  7. Vilket mjöl till vilket bröd?
  8. Kulturspannmål
  9. Terroir
  10. Var finns bra mjöl?
AVSNITT 2

Öppna upp mjölet

Det här avsnittet handlar om jäsning. Sébastien visar hur du startar en surdeg och sätter tre degar på tre olika sorters mjöl.
  1. Inledning
  2. Jäst vs surdeg
  3. Starta en surdeg
  4. Instruktioner steg-för-steg till en aktiv surdeg
  5. Surdeg FAQ
  6. Generellt om att sätta deg
  7. Deg på finmalet siktat mjöl
  8. Deg på grovmalet fullkornsmjöl
  9. Deg på finmalet fullkornsmjöl
  10. Vilan
  11. Jäsa i kylskåpet
  12. Hylla mångfalden!
AVSNITT 3

Från deg till bröd

Gräddningen! Nu ska degen förvandlas till bröd. I det här avsnittet visar Sébastien knepen som gör ditt bröd både vackert och gott.
  1. Inledning
  2. Lär känna din ugn
  3. Öka bakprestandan på din ugn
  4. Om ånga
  5. Snitta brödet
  6. Fluffigt bröd med mild smak
  7. Nordiskt grovt smakrikt bröd
  8. Smakrikt luftigt fullkornsbröd
  9. Levain
  10. Så här blev det – tre olika bröd
  11. Förvaring av bröd
  12. Brödets andra liv
  13. Nästa deg