STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Franska bakverk med Sébastien Boudet

Bild på Sébastien Boudet
Sébastien Boudet Bagare och konditor

Klassiska franska bakverk, underbart lyxiga desserter, handlagen och knepen som proffsen använder för att lyckas.

I den här kursen tar den franska bagaren och konditorn Sébastien Boudet dig med på en resa genom sitt älskade Frankrike och en tradition av bakverk som aldrig går ur tiden. Du får lära dig att göra franska klassiker som éclair, macaron och madeleine. Det bjuds också på lyxiga desserter och en supersaftig chokladtårta.

Sébastiens entusiasm, djupa kunskap och långa erfarenhet som konditor ger dig en unik möjlighet att få ta del av proffsens alla knep. Den franska bakverksvärlden svämmar över av passion och godsaker med många spännande lokala specialiteter som canelé från Bordeaux eller tarte tatin från Bretagne.

Häng med på den nya franska bakverksvågen. Vive la France!

Du lär dig bland annat

  • Klassiska franska bakverk
  • Underbart lyxiga desserter
  • Handlag och knep som proffsen använder

För vem?

Passar både nyfikna nybörjare och mer vana hemmabagare.

Ungefärlig kurstid

6 timmar varav mer än 2 timmar film.
399 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Petit choux, éclair och religieuse

Luftiga bakverk med härliga fyllningar baserade på pate a choux-smet.
  1. Petit choux, éclair och religieuse
  2. Pâte à choux
  3. Crème pâtissière
  4. Ganache
AVSNITT 2

Magiska macarons

Mästarprovet för en fransk konditor och jag visar dig hur du gör för att lyckas varje gång.
  1. Magiska macarons
  2. Macaronskal
  3. Ganache
AVSNITT 3

En modern madeleine

Den mest litterära kakan i en uppdaterad version fylld med smaskig smörkola.
  1. En modern madeleine
  2. Madeleine
  3. Smörkola
AVSNITT 4

Canelé från Bordeaux

En klassiker från Bordeaux som blivit trendig, med smak av vanilj och rom.
  1. Canelé från Bordeaux
  2. Canelé
AVSNITT 5

Tre stycken tarteletter

Tre oemotståndliga efterrättspajer med frukt, choklad och maräng i spännande kombinationer.
  1. Tre stycken tarteletter
  2. Pâte sablée
  3. Citronkräm
  4. Mandelkräm
  5. Smörkola
  6. Chokladganache
  7. Crème pâtissière
  8. Sébastiens exotiska sockerlag
  9. Italiensk muscovadomaräng
  10. Karamelliserade hasselnötter
  11. Montering och dekoration
AVSNITT 6

Tarte tatin från Bretagne

Traditionsenlig paj som gräddas upp och ner med massor av äpple och karamell.
  1. Tarte tatin från Bretagne
  2. Tarte tatin
AVSNITT 7

Ljuvlig chokladfondant

Den rinnande dessertbomben med underbar chokladsmak som alla älskar.
  1. Ljuvlig chokladfondant
  2. Chokladfondant
  3. Karamelliserade hasselnötter
AVSNITT 8

Fransk-amerikansk chokladtårta

Det bästa från två världar möts i en supersaftig tårta som håller länge.
  1. Fransk-amerikansk chokladtårta
  2. Tårtbottnar och montering
  3. Chokladganache
  4. Smörkola
  5. Hallonganache
AVSNITT 9

Crème brûlée och crème caramel

Världens mest beställda dessert och hur du själv kan göra den.
  1. Crème brûlee och crème caramel
  2. Crème caramel
  3. Crème brûlée