STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Goda såser från grunden med Tareq Taylor

Bild på Tareq Taylor
Tareq Taylor Kock och kokboksförfattare

Lär dig förhöja din matlagning med naturliga råvaror. Bearnaise, rödvinssås, majonnäs och många fler grundsåser.

Den perfekta såsen? Rödvin, vitvin, skaldjur? Mästaren från “Kockarnas kamp” 2017, den kände tv-kocken Tareq Taylor bjuder här på sina bästa recept, tekniker och framför allt hemligheter för att lära dig hur man lagar de godaste såserna.

Om det är någon ingrediens som kan få en maträtt att hålla samman så är det så klart såsen. Med de naturligaste råvaror i ljuv kombination så får den givetvis den enklaste anrättning att smaka himmelskt.

Lär dig hur enkelt det är att koka rödvinsås, vispa en bearnaise eller att mixa ihop len majonnäs. Allt med Tareqs tips och tricks till hands. Självklart är såserna gjorda på Tareqs egna buljonger och fonder som man kan lära sig att göra i kursen Koka fond och buljong. Passa på att att köpa bägge kurserna till ett bra pris här

Lycka till med dina såser!

Du lär dig bland annat

  • Koka härlig rödvinsås
  • Vispa fluffig bearnaise
  • Mixa len majonnäs
  • Ta del av Tareqs tips och tricks för att göra den perfekta såsen

För vem?

Du som vill vispa hem höga stilpoäng hos vänner och bekanta samt servera den godaste såsen!

Ungefärlig kurstid

3 timmar varav 1 timme och 51 minuter film + tid för egen matlagning

Du behöver

Ballongvisp, stavmixer, bra råvaror, gärna hemlagade fonder och en stor dos passion.
299 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Kalla grundsåser

Nu blir det len majonnäs, örtig emulsion och pikant hovmästarsås både på klassiskt vis och i modernare tappning.
  1. Majonnäs - den fantastiska grundsåsen
  2. Majonnäs
  3. Variationer på majonnäs
  4. Emulsion – Tareqs moderna majonnäs
  5. Emulsion med örtolja
  6. Hovmästarsås – Smörgåsbordets bästis
  7. Hovmästarsås med en twist
AVSNITT 2

Varma grundsåser

Rödvinssåsen till biffen, gräddsåsen till köttbullarna och skaldjurssåsen till fisken – vad hade vår matlagning varit utan de varma såserna?
  1. Hur du imponerar med rödvinssås
  2. Rödvinssås
  3. Vitvinssås – Fiskens bästa vän
  4. Vitvinssås
  5. Pepparsås – Den med sting till biffen
  6. Grönpepparsås
  7. Skaldjurssås – klassikern
  8. Havskräftsås
  9. Velouté – Den sammetslena såsen
  10. Skånsk senapssås
  11. Gräddsås – Söndagsmiddagens räddare
  12. Gräddsås
  13. Beurre blanc – Den klassiska vita smörsåsen
  14. Beurre blanc
AVSNITT 3

Hollandaise och Bearnaise

Hollandaisesåsen som är både sparrisen och fiskens förbättrare samt bearnaisen, såsen som är det stekta och grillade köttets snuttefilt.
  1. Bearnaise / Hollandaise – smörsåsernas gyllene fundament
  2. Hollandaise med klassisk tillagningsmetod
  3. Köksmästarens smarta bearnaise
  4. Tareqs hollandaise- och bearnaisefavoriter