Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies.

23 maj 2017

Recept – kirskålssoppa av Lisen Sundgren

Lisen Sundgren

Lisen Sundgren

Författare och herbalist

Det här receptet är en favoriträtt som jag äter ofta hela våren. Variera gärna soppan med olika vilda blad som kirskål, maskros, nässlor, groblad och björklöv. Soppan ska bara precis koka upp innan den mixas – då blir smaken som bäst. Toppa gärna soppan med rostade mandlar, ett kokt ägg eller varför inte lite rökt lax.



Kirskål: recept på vårsoppa – FOTO: CHARLOTTE GAWELL

Recept: Vårsoppa med kirskål och nässlor

 

För 4 personer:

  • 1, 5 liter vatten
  • 1 tsk misopasta
  • 8 dl färska späda nässlor
  • 8 dl färska späda kirskålsstjälkar
  • 2 avokador
  • eventuellt lite hackad gräslök, gärna vild
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Koka upp vattnet. Skölj nässlorna och kirskålen och tillsätt dem till det kokande vattnet. Låt allt få ett snabbt uppkok under lock och låt sjuda tre till fyra minuter. Stäng av värmen och tillsätt avokadon tillsammans med mison. Mixa soppan slät. Tillsätt mer varmt vatten om kirskålssoppan blir för tjock. Smaka av soppan med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med den hackade gräslöken. 

 

Upptäck Lisens vilda kök:

Lär dig mer om vilda, ätliga växter! I Lisens kurser får du massor av spännande och goda recept gjorda av naturens superfoods. Spana in kurserna här nedan:

Mat och dryck

Det vilda sommarköket – ätliga växter med Lisen Sundgren

I naturen finns mängder av superfoods – helt gratis! Upptäck vårens och försommarens vilda, goda mat.

Mat och dryck

Det vilda sensommarköket med Lisen Sundgren

Följ med Lisen Sundgren på en smakresa genom sensommaren och lär dig att känna igen ätliga blad, blommor och bär – som blir till riktigt läcker mat.

Mat och dryck

Det vilda vinterköket – från höst till jul med Lisen Sundgren

Till och med när snön kommer kan du plocka naturens mat och fylla förråden inför vintern. Samla, torka, tillaga och njut av höstens och vinterns goda smaker!