Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies.

Testa Brillbee i sommar! Ange koden SOMMARKURS och få 15 % rabatt på alla kurser och presentkort. Gäller till och med 12 augusti.

05 december 2017

Recept: glögg med äpple och gran

Lisen Sundgren

Lisen Sundgren

Författare och herbalist

Testa en ny, spännande variant på glögg i år! Här är Lisen Sundgrens vilda recept på alkoholfri glögg med smak av äppelmust och gran – enkelt och gott!


"Roligaste glöggen är den som smakar gran – den ska jag bjuda på idag! Jag tar ofiltrerad äppelmust och låter några grankvistar dra i äppelmusten över natten. Sen värmer jag upp musten, tar bort kvistarna och serverar."

Recept för 4 koppar:

  • 4 dl äppelmust
  • 2 små grankvistar
  • 2 msk torkade blåbär
  • 2 msk mandel


Gör så här:

1. Häll äppelmusten i en flaska eller burk och lägg i grankvistarna.

Recept: glögg med äppelmust

2. Låt glöggen stå och dra över dagen eller natten.

hemmagjord glögg recept

3. Häll blandningen i en kastrull, värm upp glöggen och plocka ur grankvistarna.

recept glögg alkoholfri

4. Häll upp och servera med torkade blåbär och hel mandel.


Det här receptet kommer ur Lisens onlinekurs,
Det vilda vinterköket. Är du nyfiken på fler vilda recept? Spana in Lisens kurser här nedanför! 

Lär dig mer av Lisen Sundgren:

Mat och dryck

Kurspaket – Lisen Sundgrens vilda kök

I de här tre kurserna får du lära dig allt om hur du kan använda vilda växter i din matlagning. Lisen Sundgren visar hur du lagar grön mat som är både god, nyttig och modern!

Mat och dryck

Det vilda vinterköket – från höst till jul med Lisen Sundgren

Till och med när snön kommer kan du plocka naturens mat och fylla förråden inför vintern. Samla, torka, tillaga och njut av höstens och vinterns goda smaker!