Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies.

24 augusti 2017

Picklad rödlök – recept av Martin Nordin

Martin Nordin

Martin Nordin

Kreatör och kokboksförfattare

Kokboksförfattaren Martin Nordin älskar goda tillbehör till mat, framför allt i form av pickles och syrade grönsaker. Här är hans populära recept på picklad rödlök med citron och sichuanpeppar som passar bra till allt från tacos, burgare och falafel till grytor eller sallader. Snabbt, enkelt och gott!

 
Jag älskar picklad rödlök för att man kan ha det till så mycket. Det är alltid ett välkommet komplement om man har något som antingen är krispigt som en råraka, hårt stekt eller friterat, men passar också till långkok och grytor med mustiga smaker – då är den kyliga, sötsyrliga smaken från löken en fin kontrast

Recept: picklad rödlök med citron och sichuanpeppar

Picklad rödlök – recept ur boken GRÖNA BURGARE av Martin NordinPicklad rödlök – recept ur boken GRÖNA BURGARE av Martin Nordin


Du behöver:

  • 4 röda lökar
  • 1 dl ättika
  • 1 ½ dl rörsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sichuanpeppar

 
Gör så här:

  1. Skala och skär löken i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg löken i en glasburk. Tänk på att glasburken ska vara riktigt ren – helst steriliserad. 

  2. Koka upp ättika, rörsocker, vatten och citronsaft i en kastrull tillsammans med lagerblad, svartpeppar och sichuanpeppar. Rör om tills sockret har lösts upp. 

  3. Sila ned lagen i burken med löken. 

  4. Låt din snabbpicklade rödlök stå och dra i minst en timme före servering.

Vill du variera dina smaksättningar på picklad rödlök? Testa Martins goda recept på inlagd rödlök med vitlök och vanilj.

Lär dig mer av Martin Nordin:

Mat och dryck

Pickles och syrade grönsaker – lär dig pickla mat från grunden

Det här är kokboksförfattaren Martin Nordins uppföljning på den populära boken Gröna burgare. Här får du tips på hur du tar till vara på mat i säsong samt mängder av recept på pickles och kimchi.