STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Koka fond och buljong med Tareq Taylor

Bild på Tareq Taylor
Tareq Taylor Kock och kokboksförfattare

Det är ofta en riktigt bra fond som är hemligheten bakom fantastisk mat. Lär dig laga fond och buljong på proffsnivå.

Fond och buljong? Fisk, skaldjur, kyckling eller kalv? Mästaren från Kockarnas kamp 2017 Tareq Taylor släpper loss alla sina kunskaper för att skapa de godaste av fonder.

Här får du lära dig allt om att koka buljonger och fonder på härliga råvaror. Hemligheten bakom de bästa sopporna och de läckraste såserna är just en vällagad fond.

Ord som mirepoix och bouquet garni är något som kockar använder dagligen och här får du reda på vad de betyder både bokstavligen och hur de används. Självklart får du ta del av vilka redskap och ingredienser som behövs. När du gått den här kursen så kommer du inte vilja köpa en buljongtärning igen.

Om du känner att du vill veta vad man kan använda dessa fonder och buljonger till så passa på att köpa kursen om hur man lagar sås: Goda såser från grunden med Tareq Taylor. Eller varför inte köpa båda dessa kurser till specialpris?

Lycka till med dina fonder och buljonger!

Du lär dig bland annat

  • Att göra alla sorters fond
  • Grunderna till riktigt goda såser och soppor
  • Att laga smakrik, nyttig mat av bra, naturliga råvaror

För vem?

För dig som uppskattar matlagning och vill bli ännu bättre.

Ungefärlig kurstid

2 timmar varav 1 timme och 18 minuter film + tid för egen fondkokning.

Du behöver

En stor kastrull, en finmaskig sil och ingredienser.
299 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Kom igång!

I den här delen får du grunderna i fondkokning. Vi ska prata om bouquet garni, vätskemängd i kastrullen, verktyg och hur du skapar en bra mirepoix.
  1. Utrustning, råvaror och andra tips
  2. Bouquet garni
  3. Mirepoix
  4. Salt
  5. Skumma, sila och smaka av
  6. Rätt vätskemängd
  7. Förvalta dina fonder
AVSNITT 2

Grönsaksfond

Det är riktigt enkelt att göra en smakrik grönsaksfond. Här bjuder Tareq på sina hemligheter för att få grönsakerna att smaka mycket och vad du tillsätter för att fonden ska få en djup smak.
  1. Få en smakrik grönsaksbuljong
  2. Grönsaksbuljong
  3. Kom ihåg
AVSNITT 3

Fiskfond

Fiskfond är kanske den svåraste fonden att koka, men här får du lära dig allt du behöver tänka på för att lyckas. Att välja rätt fisk, att hantera fisken och att låta fonden koka kort och varsamt.
  1. Vilken fisk är bra till fond?
  2. Förberedelser och tillagning
  3. Fiskfond
  4. Kom ihåg
AVSNITT 4

Skaldjursfond

Rosta, krossa och reducera – det är nyckelorden för en god skaldjursfond. Och precis som med fiskfonden är det även med skaldjuren viktigt att hålla koll på koktiden.
  1. Vilka skaldjur är bäst att använda?
  2. Havskräftsfond
  3. Kom ihåg
AVSNITT 5

Köttfond

En klassisk kalvfond är grunden till mörka skyer och fantastiska rödvinssåser. Här går vi igenom vikten av att använda märgben och varför du ska rosta ben och grönsaker innan du kokar fonden.
  1. Vilka köttben ska jag använda?
  2. Smaksättning av köttfond
  3. Utvinn mesta möjliga smak
  4. Kalvfond
  5. Kom ihåg
AVSNITT 6

Fågelfond

Kycklingfonden är en riktigt tacksam fond. Den är lätt att få riktigt smakrik, lätt att variera och kan användas till så mycket.
  1. En mångsidig fond
  2. Förberedelser och tillagning
  3. Mörk kycklingfond
  4. Bonusrecept: Consommé
  5. Kom ihåg