Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies.

Lär dig något nytt i höst! Få 15% rabatt på alla kurser och presentkort med koden HÖST. Gäller till och med 31 oktober 2018.

Mat och dryck

Goda såser från grunden med Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Kock och kokboksförfattare

Lär dig förhöja din matlagning med naturliga råvaror. Bearnaise, rödvinssås, majonnäs och många fler grundsåser.

Den perfekta såsen? Rödvin, vitvin, skaldjur? Mästaren från “Kockarnas kamp” 2017, den kände tv-kocken Tareq Taylor bjuder här på sina bästa recept, tekniker och framför allt hemligheter för att lära dig hur man lagar de godaste såserna.

Om det är någon ingrediens som kan få en maträtt att hålla samman så är det så klart såsen. Med de naturligaste råvaror i ljuv kombination så får den givetvis den enklaste anrättning att smaka himmelskt.

Lär dig hur enkelt det är att koka rödvinsås, vispa en bearnaise eller att mixa ihop len majonnäs. Allt med Tareqs tips och tricks till hands. Självklart är såserna gjorda på Tareqs egna buljonger och fonder som man kan lära sig att göra i kursen “koka egen buljong och fond”. Passa på att att köpa bägge kurserna till ett bra pris här

Lycka till med dina såser!



  • Du lär dig bland annat

    • Koka härlig rödvinsås
    • Vispa fluffig bearnaise
    • Mixa len majonnäs
    • Ta del av Tareqs tips och tricks för att göra den perfekta såsen
  • För vem?

    Du som vill vispa hem höga stilpoäng hos vänner och bekanta samt servera den godaste såsen!

  • Ungefärlig kurstid

    3 timmar varav 1 timme och 51 minuter film + tid för egen matlagning

  • Du behöver

    Ballongvisp, stavmixer, bra råvaror, gärna hemlagade fonder och en stor dos passion.

Det här kommer du att lära dig

Läckra grundsåser och olika smaker

Tareq visar hur du gör både varma och kalla såser. Du lär dig massor om rödvinssås, bearnaisesås, hollandaise, hovmästarsås, vitvinssås, gräddsås och beurre blanc. Du lär sig också hur du kan variera kryddningar och smaker för att få fram olika och goda såser.

Hjälp! Rädda den spruckna såsen.

Ibland kan tillagningen av en sås gå fel, även när du följer recept. Ingen fara! I kursen visar Tareq hur du räddar en sprucken eller skuren sås och kommer med fantastiska tips om hur du kan göra om det går snett.

Utvinna de mesta och bästa smakerna ur råvarorna

Ingen lagar sås som Tareq Taylor. I kursen får du alla hans bästa knep för att få till smakrika såser som förhöjer alla maträtter. Upptäck hur enkelt det är att laga goda och läckra såser av naturliga råvaror.

Kursinnehåll
Avsnitt 1

Kom igång!

Tareqs bästa tips för att lyckas med alla fantastiska såser! Redskap, råvaror, tips och tricks som är bra att ha med sig in i köket. Lycka till!

  • Så lyckas du med såser
Avsnitt 2

Kalla grundsåser

Nu blir det len majonnäs, örtig emulsion och pikant hovmästarsås både på klassiskt vis och i modernare tappning.

  • Majonnäs - den fantastiska grundsåsen
  • Majonnäs
  • Variationer på majonnäs
  • Emulsion – Tareqs moderna majonnäs
  • Emulsion med örtolja
  • Hovmästarsås – Smörgåsbordets bästis
  • Hovmästarsås med en twist
Avsnitt 3

Varma grundsåser

Rödvinssåsen till biffen, gräddsåsen till köttbullarna och skaldjurssåsen till fisken – vad hade vår matlagning varit utan de varma såserna?

  • Hur du imponerar med rödvinssås
  • Rödvinssås
  • Vitvinssås – Fiskens bästa vän
  • Vitvinssås
  • Pepparsås – Den med sting till biffen
  • Grönpepparsås
  • Skaldjurssås – klassikern
  • Havskräftsås
  • Velouté – Den sammetslena såsen
  • Skånsk senapssås
  • Gräddsås – Söndagsmiddagens räddare
  • Gräddsås
  • Beurre blanc – Den klassiska vita smörsåsen
  • Beurre blanc
Lär känna profilen
Tareq Taylor

Om Tareq Taylor

Tareq Taylor är en folkkär tv-kock och krögare. Han har bland annat medverkat i Historieätarna, Go’kväll och i sin egen tv-serie, Tareq Taylor’s Nordic Cookery.
Läs mer

Se fler kurser