Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies.

Mat och dryck

Goda såser från grunden med Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Kock och kokboksförfattare

I Tareqs matlagningskurser lär du dig grunderna du behöver för att kunna laga mat på professionell nivå. Här delar han med sig av all sin kunskap och sina bästa proffsknep för att din matlagning ska gå så smidigt som möjligt.

Om det är någon ingrediens som kan få en maträtt att hålla samman så är det såsen. I den här kursen lär du dig att göra goda såser från grunden, av naturliga råvaror och helt utan tillsatser.

Du kommer att lära dig att göra både varma och kalla såser – och att smaksätta dem på olika sätt för att komplettera olika maträtter. Upptäck hur enkelt det är att göra din egen bearnaisesås, rödvinssås och majonnäs – och hur mycket godare det blir än när du köper färdiga såser.

Många av såserna i kursen baseras på egengjord fond och buljong. Lär dig koka egen buljong och fond för att få samma goda resultat som Tareq.

Med Tareqs hjälp kommer du snart göra varma och kalla såser i världsklass!

  • Du lär dig bland annat

    • Göra våra vanligaste såser från grunden
    • Laga mat helt utan tillsatser
    • Förhöja din matlagning
  • För vem?

    Dig som vill laga välgjord mat av bra, naturliga råvaror.

  • Ungefärlig kurstid

    3 timmar varav 1 timme och 51 minuter film + tid för egen matlagning

  • Du behöver

    Ballongvisp, stavmixer, bra råvaror och gärna hemlagade fonder.

Det här kommer du att lära dig

Klassiska grundsåser och olika smaksättningar

Tareq visar hur du gör både varma och kalla såser. Du lär dig bland annat rödvinssås, bearnaisesås, hollandaise, hovmästarsås, vitvinssås, gräddsås och beurre blanc. Du lär dig också hur du kan variera smaksättningarna för att få fram olika, goda såser.

Rädda en sprucken sås

Ibland kan en sås gå fel, även när du följer recept. I kursen visar Tareq hur du räddar en sprucken eller skuren sås och tipsar om hur du kan göra om det går snett.

Utvinna smakerna ur naturliga råvaror

Ingen lagar sås som Tareq Taylor. I kursen får du alla hans bästa knep för att få till smakrika såser som förhöjer alla maträtter. Upptäck hur enkelt det är att laga god, bra mat av naturliga råvaror.

Kursen innehåller
Avsnitt 1

Kom igång!

Tareqs bästa tips för att lyckas med såser! Redskap, råvaror och andra tips och tricks som är bra att ha med sig in i köket.

  • Så lyckas du med såser
Avsnitt 2

Kalla grundsåser

Här gör vi majonnäs, emulsion och hovmästarsås både på klassiskt vis och i modernare tappning.

  • Klassisk majonnäs
  • Grundrecept: Majonnäs
  • Variationer på majonnäs
  • Att göra en emulsion
  • Recept: Emulsion med örtolja
  • Hovmästarsås – smörgåsbordets måste
  • Recept: Hovmästarsås med en twist
Avsnitt 3

Varma grundsåser

Rödvinssåsen till biffen, gräddsåsen till köttbullarna och skaldjurssåsen till fisken – vad hade vår matlagning varit utan de varma såserna?

  • Hur du imponerar med rödvinssås
  • Recept: Rödvinssås
  • Vitvinssås – fiskens bästa vän
  • Recept: Vitvinssås
  • Pepparsås
  • Recept: Grönpepparsås
  • Skaldjurssås – klassikern
  • Recept: Havskräftsås
  • Velouté – den sammetslena
  • Recept: Skånsk senapssås
  • Gräddsås – den älskade
  • Recept: Gräddsås
  • Beurre blanc
  • Recept: Beurre blanc
Lär känna profilen
Tareq Taylor

Om Tareq Taylor

Tareq Taylor är en folkkär tv-kock och krögare. Han har bland annat medverkat i Historieätarna, Go’kväll och i sin egen tv-serie, Tareq Taylor’s Nordic Cookery.
Läs mer

Fler Kurser