299,00 SEK

Ett konto finns redan med denna e-postadress. Är det här du?

Logga in
 

Skrivregler

Skickliga skribenter kan skriva om de mest komplicerade texter så att de blir begripliga. Det är en konst. Lär dig knepen de använder.

Din läsare tänker inte: Vilken korrekt skriven text, och skicklig skribent. Den som läser tänker: Det här var intressant! Eller spännande. Eller roligt. Det är när ditt innehåll når fram, utan att själva läsningen blir jobbig, som du har lyckats med din text.

Skrivcoachen och skribenten Eva Bergengren lär dig konkreta berättarknep och guidar dig bland språknormer och regler som många känner sig osäkra på.

Ska du skriva "de" eller "dem", "Frans cykel" eller "Frans’ cykel", "var eller vart"? När ska du egentligen använda semikolon? Och vad är skillnaden på pratminus och divis? Du får även tydliga exempel på hur du jobbar med förkortningar samt hur du ska tänka med särskrivningar.

DU LÄR DIG BLAND ANNAT

  • Hur du når fram till läsaren
  • Hur du tar hjälp av grammatiken
  • Skrivregler när du vill skriva korrekt

FÖR VEM

För dig som känner dig otrygg i vad som är rätt eller fel när det kommer till skriv- och spårkregeler och för dig som känner att ditt språk gör att du har svårt att nå fram till din läsare.

UNGEFÄRLIG KURSTID

2 timmar och 40 minuter video

DU BEHÖVER

Nyfikenhet och en vilja att utveckla dig som skribent.