STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Pickles och syrade grönsaker – lär dig pickla mat från grunden

Bild på Martin Nordin
Martin Nordin Kreatör och kokboksförfattare

Martin Nordin visar hur du tar till vara på mat i säsong. Du får mängder av recept på pickles och kimchi.

Tycker du att det är viktigt med goda tillbehör till maten? I den här kursen lär du dig att göra nya typer av middagstillbehör i form av läckra pickles, syrade grönsaker och kimchi.

Att äta pickles eller syrade grönsaker är både miljövänligt och snällt mot plånboken – men framför allt är det fantastiskt gott som tillbehör till mat! I den här kursen kommer du att upptäcka att picklad mat förgyller nästan vilken måltid som helst. En burk med egengjorda pickles är dessutom den perfekta gå bort-presenten att ta med i stället för en flaska vin.

Här kommer kreatören och kokboksförfattaren Martin Nordin att guida dig genom allt du behöver veta för att pickla grönsaker och fermentera mat. Du kommer att upptäcka hur du kan experimentera med olika ingredienser och smaker för att få fram nya, läckra kombinationer. I kursen lär du dig om syrningsprocessens kritiska moment och att undvika misstagen som kan göra att dina inläggningar går fel.

Lär dig att mjölksyra grönsaker, gör din egen kimchi och lägg in dina favoritgrönsaker så att de håller längre. I kursen får du tips på hur du kan smaksätta dina syrade grönsaker med örter, blommor och kryddor. Martin bjuder på flera av sina personliga favoritrecept på pickles och du lär dig att göra tillbehör som förhöjer ostbrickan, grillkvällen eller vilken middag som helst.

 

DET HÄR KOMMER DU ATT LÄRA DIG

Ta vara på mat i säsong

Picklad mat är ett bra sätt att ta vara på mat i säsong. Det är ett miljövänligt, och framför allt gott sätt att njuta av prisvärd mat året om. I kursen får du Martins bästa tips för att njuta av säsongens smaker längre.

Grundtekniker för pickles

I kursen går Martin igenom grundteknikerna för att göra pickles och inlagda grönsaker. Du kommer att lära dig hur man gör syrade grönsaker och fermenterad mat från grunden så att du själv kan göra pickles även utan recept.

Experimentera med syrade smaker

Med Martins hjälp kommer du att lära dig om vilka smaker som passar ihop. Du lär dig hur du kan tänka när du gör egna smakkombinationer och får grunderna du behöver känna till för att experimentera fram dina egna pickles. Du får även några av Martins egna favoritrecept.

Du lär dig bland annat

  • Grunderna för att göra fermenterad och syrad mat
  • Att experimentera fram egna smakkombinationer
  • Skapa personliga gå bort-presenter i form av pickles

För vem?

För dig som vill lära dig skapa läckra, prisvärda och nyttiga tillbehör som förhöjer din matlagning.

Ungefärlig kurstid

1,5 timme inklusive flera korta videoklipp.

Du behöver

Glasburkar och ingredienser till recepten.
249 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Kom igång med inläggning

Hur du kommer igång och vad du behöver tänka på
  1. Sterilisera burkar
  2. Tvätta och snygga till grönsakerna
AVSNITT 2

Pickla

Grunderna i pickling och goa recept
  1. 1-2-3-lagen
  2. Klassisk 1-2-3-lag
  3. 1-2-3-lag med sting
  4. 1-2-3-lag med pomerans och tonka
  5. Fyll dina burkar
  6. Picklad rödlök
  7. Picklade babymorötter
  8. Picklade rädisor
  9. Picklade havtornsbär
  10. Picklad vattenmelonskalk
  11. Picklade västeråsgurkor med dillkrona och jasmin
  12. Rosa picklad rättika
  13. Picklad shiitakesvamp
  14. Picklade betor
  15. Picklade krusbär
AVSNITT 3

Fermentering | Mjölksyrning med fokus på kimchi

Hur du syrar grönsaker med kimchi
  1. Kimchibas
  2. Klassisk röd kimchibas
  3. Gul kimchibas
  4. Vit kimchibas
  5. Stampa grönt
  6. Fyll upp dina burkar för mjölksyrning
  7. Klassisk kimchi på salladskål
  8. Hel gurkkimchi
  9. Mjölksyrade gula tomater med gul kimchibas
  10. Gul squashkimchi
  11. Mjölksyrade vitlöksblommor med vit kimchibas
  12. Mjölksyrade topplökar
  13. Vit kimchi på salladskål
  14. Mjölksyrade gröna tomater med örter
  15. Mjölksyrad gurka med örter