STÄNG
Lär av svenska experter
Tillgänglig 365 dagar
Börja när du vill

Vinprovning hemma - guide till vinets värld + bok på köpet

Bild på Håkan Larsson
Håkan Larsson Mat- och vinskribent, författare

Följ med in i vinets underbara värld och lär dig allt om att prova vin! Vinkännaren Håkan Larsson guidar dig genom fyra olika vinprovningar.

Ordna din egen vinprovning hemma och lär dig att dricka vin på ett helt nytt sätt! Det här är en kurs för dig som vill upptäcka mer om olika druvors egenskaper och som vill utveckla dina smaklökar för att få en större upplevelse när du dricker vin. Håkan lär dig allt om hur en vinprovning går till och guidar dig sedan genom fyra olika spännande vinprovningar.

Köp kursen och få boken på köpet! Ett mycket fylligt erbjudande för dig som vill få snurr på vinintresset!

Med boken Håkan Larssons guide till vinets värld blir du vinkännare på bara tio veckor. Du får följa med genom vingården i olika årstider, lär dig vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås de olika druvsorterna. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till.

Missa inte chansen att bli en riktig vinexpert!

Boken skickas till angiven leveransadress inom två till fem veckor. Du kan så klart börja kursen innan du fått boken.

Du lär dig bland annat

  • Konsten att prova vin
  • Varför vin smakar olika
  • Att ordna en vinprovning

För vem?

För dig som gillar vin och vill få en större upplevelse när du dricker det. Inga förkunskaper krävs.

Ungefärlig kurstid

3 timmar varav 64 minuter film.

Du behöver

Vin att prova och vinglas med fot.
Ordinarie pris 728 KR
Du sparar 229 KR
728,00 kr
499 kr
kursinnehåll
AVSNITT 1

Så gör man vin och så provar man vin

Om hur druvor blir till vin och vad som skiljer rött-, vitt- och rosévin åt. Här finns även introduktionen till hur en vinprovning går till.
  1. Inledning
  2. Druvor – världens mest odlade gröda
  3. Göra vitt vin – en delikat procedur
  4. Göra rött vin – en orgie i färg
  5. Rosévinets resa
  6. Konsten att prova vin
  7. Fakta om vinprovning
  8. Förbered vinprovningen
  9. Vinprovning: Lär dig grunderna
  10. Frågor till vinprovningen
  11. Sammanfattning
  12. Egen reflektion
AVSNITT 2

Fyra gröna druvor: Vitt vin

Om några av de viktigaste gröna druvsorterna som används för att göra vitt vin.
  1. Inledning
  2. Nyckeln till vinet finns i druvan
  3. Riesling
  4. Sauvignon blanc
  5. Chardonnay
  6. Pinot gris
  7. Förbered vinprovningen
  8. Vinprovning: Fyra gröna druvor
  9. Frågor till vinprovningen
  10. Sammanfattning
  11. Egen reflektion
AVSNITT 3

Fyra blåa druvor: Rött vin

Om några av de viktigaste blå druvsorterna: var de odlas, hur de smakar och vilken mat som passar till respektive vin.
  1. Inledning
  2. Rött vin – skalen ger färgen
  3. De viktigaste blå druvorna
  4. Pinot noir
  5. Cabernet sauvignon
  6. Sangiovese
  7. Syrah/shiraz
  8. Förbered vinprovningen
  9. Vinprovning: Fyra blå druvor
  10. Frågor till vinprovningen
  11. Sammanfattning
  12. Egen reflektion
AVSNITT 4

Viner från Europa

Om den europeiska vintraditionen och de stora vinländerna. Här finns även berättelser om hur vin- och matkultur hör ihop.
  1. Inledning
  2. Vi börjar i Europa
  3. Ursprung viktigare än druvan
  4. Samma druva, olika smak
  5. Har vinet präglat matkulturen eller tvärtom?
  6. Mat & vin – en kärlekshistoria
  7. I huvudet på en vinmakare
  8. Förbered vinprovningen
  9. Vinprovning: Fyra länder i Europa
  10. Frågor till vinprovningen
  11. Sammanfattning
  12. Egen reflektion
AVSNITT 5

Viner från Nya världen

Om vinländerna i Nya världen och deras olika karaktär.
  1. Inledning
  2. Att tillsätta socker eller syra
  3. Olika sätt att se på vin
  4. Så kom vinerna till Nya världen
  5. Olika förutsättningar ger olika smak
  6. Mer kraft än finess
  7. Förbered vinprovningen
  8. Vinprovning: Fyra länder i Nya världen
  9. Frågor till vinprovningen
  10. Sammanfattning
  11. Egen reflektion